top of page
ADOPTEER OP AFSTAND

 Veel van de paarden op deze pagina zijn (nog) niet herplaatsbaar. Dat kan zijn omdat een paard op leeftijd is of om medische redenen. Wat de reden ook mag zijn, zolang ze hier zijn, krijgen deze paarden optimale en liefdevolle verzorging. Zodra ze eraan toe zijn, wordt voor hen een nieuwe thuis gezocht.


Voor die paarden die tijdelijk of helemaal niet herplaatsbaar zijn, zoeken wij adoptieouders. Dit, omdat het onmogelijk is om als stichting de – vaak intensieve – verzorging van al deze paarden zelf te bekostigen.

 

Gemiddeld kost het onderhoud van een paard ons € 190,00 per maand en met momenteel zo'n 65 paarden die niet herplaatst kunnen worden, is het een aanzienlijk bedrag (zo'n € 12.350,-) wat we maandelijks nodig hebben. En dan hebben we nog de 19 Konikpaarden die vanuit de Oostvaardersplassen naar ons zijn verhuisd... Om die reden worden de meeste paarden door meerdere personen op afstand geadopteerd. Een soort co-ouderschap dus.

 

Adoptie is al mogelijk vanaf € 10,00 per maand. Alle 'ouders' ontvangen een adoptieverklaring met een foto van het betreffende paard. Via de speciale Adoptie Facebookpagina en/of e-mail wordt je op de hoogte gehouden van bijzondere gebeurtenissen.

Wil je ook een paard of ezel op afstand adopteren? Vul dan het formulier aan onderaan deze pagina.

WIJ ZOEKEN NOG PAPA'S EN MAMA'S!
 
Alvaro
Alvaro

november 2021 - Alvaro komt van dezelfde plek waar Zahra gevonden is en aangezien de eiganaar door bizarre omstandigheden niet meer voor hem zorgen kon, is de stichting gebeld of we hem alsjeblieft konden komen ophalen. Bekijk via onderstaande link Laura's verhaal.

press to zoom
Amerigo
Amerigo

september 2017 - Deze knappe klophengst werd na een anonieme melding, na een maand eindelijk gevonden nadat hij was verstopt. Lees Laura's verhaal via onderstaande link.

press to zoom
Aurora
Aurora

april 2017 - Zwaar mishandeld en verwaarloosd, kwam zij samen met haar 9 maanden oude veulen Prince Charming binnen. Refugio Burritos waar wij nauw mee samenwerken hebben deze 2 kanjers als eerste gered. Zij hebben helaas niet de middelen en het verstand om getraumatiseerde paarden te behandelen en hebben onze hulp ingeroepen. Zij blijven minstens een jaar tot twee jaar bij ons in bewaring in afwachting op uitspraak van de rechter. De eigenaar kan een fikse boete verwachten.

press to zoom
Bibble
Bibble

mei 2021 - Dory bevalt op 17 mei '21 van deze kleine knapperd. Bibble heeft een moeilijke start gehad vanwege abcessen in een long, maar uiteraard hebben we er alles aan gedaan om haar beter te krijgen. Inmiddels gaathet stukken beter met haar en sterkt ze aan op de stichting. Via onderstaande link zie je haar allereerste bokkesprong tijdens het herstel in de kliniek. Daar doen we het allemaal voor!

press to zoom
Big Red
Big Red

September 2022 - Na een smeekbede om hulp hebben we Big Red op 700 km bij ons vandaan op laten halen. Kijk via onderstaande link hoe Big Red wordt aangetroffen.

press to zoom
Bonnie
Bonnie

Februari 2020 - Samen met Clyde binnengekomen na een melding dat de eigenaresse was vermoord en dieren waren vergiftigd en/of neergestoken. Kijk via onderstaande link, wat Laura aantrof

press to zoom
Chin Chin
Chin Chin

November 2018 - Een veulen als oud vuil langs de kant van de weg in de stromende regen... Lees via onderstaande link, Laura's verhaal over hoe Chin Chin is gevonden.

press to zoom
Clyde
Clyde

Februari 2020 - Samen met Bonnie binnengekomen na een melding dat de eigenaresse was vermoord en dieren waren vergiftigd, waaronder Clyde. Kijk via onderstaande link, wat Laura aantrof

press to zoom
Corazón
Corazón

Kleur: schimmel Geboren: - Ras: - Corazon komt van een grote melding. 22 Zwaar verwaarloosde paarden en ezels. Ze was ontzettend bang voor mensen, maar beetje bij beetje gaat dat beter. Toen wij haar vonden waren haar nieren beschadigd, doordat ze zich zelf aan het opeten was. Ook haar spieren waren helemaal verteerd. Ze begint langzaamaan wat dikker te worden en zich steeds meer thuis te voelen.

press to zoom
Dios
Dios

mei 2017 - Dios is door ons na een anonieme melding weggehaald bij een eigenaar die na meerdere waarschuwingen van de Guardia Seprona het paard van zorg en het juiste voer bleef onthouden. Dat was voor ons natuurlijk reden genoeg om hem onmiddellijk op te halen. Bekijk de video van zijn binnenkomst op de stichting:

press to zoom
Dory
Dory

Januari 2021 - Dory kwam binnen met Rio en nog een shetlander vanuit een zigeunerkamp, waar ze er verwaarloosd bijstonden. Uiteraard waren ze bij ons meer dan welkom! Hoewel Dory op leeftijd is, is ze op 17 mei 2021 bevallen van Bibble

press to zoom
Dutchie
Dutchie

juni 2019 - In de provincie Badajoz wordt Dutchie in beslag genoemen. Een 5-jarige hengst, mager, angstig, onzeker en onder de littekens... Bekijk via onderstaande link hoe Dutchie met Laura zijn eerste rondje loopt op het terrein

press to zoom
Federico
Federico

Kleur: - Geboren: 20-04-2014 Ras: Muildier Federico is de zoon van Lady, een merrie van de La Linea melding. Zijn vader is een ezel, dat betekend dat Federico een muildier is. Bij de geboorte had niemand nog het idee dat het een muildiertje was, totdat zijn grote oren steeds meer op begonnen te vallen. Inmiddels is Federico groot, sterk en erg eigenwijs geworden en speelt de hele dag met zijn vriendjes.

press to zoom
Fuego
Fuego

2022 - Fuego komt uit de drugsmelding van 2017. Helaas heeft hij een permanente blessure aan zijn achterbeen en kan hij niet herplaatst worden. Hij zal dus de rest van zijn leven bij ons blijven.

press to zoom
Garboso
Garboso

juni 2021 - Deze zwarte parel werd gedumpt omdat hij kreupel was na jarenlang trouwe dienst. Uiteraard is ook hij met open armen bij ons ontvangen. Lees zijn verhaal via onderstaande link:

press to zoom
Gerralientje
Gerralientje

januari 2022 - Gerralientje komt van de verschrikkelijke melding met 42 andere paarden waar ook o.a. Reina vandaan komt. Deze dame is al op leeftijd en kan niet meer zo goed zien. Zij heeft namelijk twee maanogen en ziet nog maar 20%. Op het land tussen de oudere paarden scharrelt ze lekker rond.

press to zoom
Gucci
Gucci

Gucci komt samen met nog 14 andere paarden van een grote melding uit Malaga. Gucci was vreselijk bang maar met veel liefde, tijd en aandacht is het een heel ander paard geworden. Gucci kan niet herplaatst worden omdat ze dikke hakken heeft die erg gevoelig zijn voor ontstekingen. Ze is nog erg jong dus ze heeft nog een prachtig leven voor zich bij ons.

press to zoom
Gusto
Gusto

Gusto komt als baby van een paar dagen oud in 2020 bij de stichting binnen, nadat zijn moeder overlijdt aan de gevolgen van kogels... Zelf was Gusto in zijn dijbeen gestoken met een mes. Een strijd van maanden volgt... Bekijk Laura's verhaal over Gusto via onderstaande link

press to zoom
James Bond
James Bond

mei 2022 - Deze kleine man is in 2018 bij ons op de stichting geboren en is inmiddels onmisbaar geworden als opvoedpapa en gezelschapspony voor paardjes die het niet zo goed met anderen kunnen vinden.

press to zoom
Kevin
Kevin

mei 2022 - Ook Kevin komt, net als Reina en Gerralientje van de beruchte melding. Met zijn zwakke longen, mag deze vriendelijke reus bij ons oud worden.

press to zoom
JA, IK WIL EEN PAARD/EZEL ADOPTEREN!

Dat kan! Voor een vast bedrag per maand van minimaal € 10,00 draag je bij aan de verzorging van het paardje van jouw keuze. Het enige wat je hoeft te doen is het formulier hiernaast in te vullen en het bedrag wordt maandelijks automatisch van je rekening afgeschreven.

 

Vergeet u vooral niet de naam van het paard te vermelden, bij de optie "Laat een opmerking voor ons achter" anders kunnen wij uw adoptie NIET registreren en wordt uw overboeking als een reguliere donatie geregistreerd en ontvangt u geen adoptiecertificaat.

Voor vragen of opmerkingen over uw periodieke donatie, stuurt u een email naar adoptie@paardinnoodspanje.nl

bottom of page