ADOPTIE

 Veel van de paarden op deze pagina zijn (nog) niet herplaatsbaar. Dat kan zijn omdat een paard op leeftijd is of om medische redenen. Wat de reden ook mag zijn, zolang ze hier zijn, krijgen deze paarden optimale en liefdevolle verzorging. Zodra ze eraan toe zijn, wordt voor hen een nieuwe thuis gezocht.


Voor die paarden die tijdelijk of helemaal niet herplaatsbaar zijn, zoeken wij adoptieouders. Dit, omdat het onmogelijk is om als stichting de – vaak intensieve – verzorging van al deze paarden zelf te bekostigen.

 

Gemiddeld kost het onderhoud van een paard ons € 150,00 per maand. Dat is een aanzienlijk bedrag en daarom worden de meeste paarden door meerdere personen op afstand geadopteerd. Een soort co-ouderschap dus.

 

Adoptie is al mogelijk vanaf € 10,00 per maand. Alle 'ouders' ontvangen een adoptieverklaring met een foto van het betreffende paard. Via de speciale Adoptie Facebookpagina en/of e-mail wordt je op de hoogte gehouden van bijzondere gebeurtenissen.
 

WIJ ZOEKEN NOG PAPA'S EN MAMA'S!
 
Amerigo
september 2017 - Deze knappe klophengst werd na een anonieme melding, na een maand eindelijk gevonden nadat hij was verstopt. Lees Laura's verhaal via onderstaande link.
Aurora
april 2017 - Zwaar mishandeld en verwaarloosd, kwam zij samen met haar 9 maanden oude veulen Prince Charming binnen. Refugio Burritos waar wij nauw mee samenwerken hebben deze 2 kanjers als eerste gered. Zij hebben helaas niet de middelen en het verstand om getraumatiseerde paarden te behandelen en hebben onze hulp ingeroepen. Zij blijven minstens een jaar tot twee jaar bij ons in bewaring in afwachting op uitspraak van de rechter. De eigenaar kan een fikse boete verwachten.
Betty
november 2018 - Deze dame op leeftijd is los op straat gevonden; gedumpt en aan haar lot over gelaten. Bekijk hieronder hoe en waar de politie haar heeft gevonden
Bonnie
Februari 2020 - Samen met Clyde binnengekomen na een melding dat de eigenaresse was vermoord en dieren waren vergiftigd en/of neergestoken.
Kijk via onderstaande link, wat Laura aantrof
Chin Chin
November 2018 - Een veulen als oud vuil langs de kant van de weg in de stromende regen...
Lees via onderstaande link, Laura's verhaal over hoe Chin Chin is gevonden.
Clyde
Februari 2020 - Samen met Bonnie binnengekomen na een melding dat de eigenaresse was vermoord en dieren waren vergiftigd, waaronder Clyde.
Kijk via onderstaande link, wat Laura aantrof
Coos
maart 2017 - We krijgen een melding vanuit Valencia: KWPN ruin met Wobbler en moet met spoed weg. We hebben ondertussen zoveel ervaring met Wobbler dat wij nog wat voor hem kunnen doen. In ieder geval een mooi leven geven. Elke dag is een cadeautje...
Corazón
Kleur: schimmel
Geboren: -
Ras: -

Corazon komt van een grote melding. 22 Zwaar verwaarloosde paarden en ezels. Ze was ontzettend bang voor mensen, maar beetje bij beetje gaat dat beter. Toen wij haar vonden waren haar nieren beschadigd, doordat ze zich zelf aan het opeten was. Ook haar spieren waren helemaal verteerd. Ze begint langzaamaan wat dikker te worden en zich steeds meer thuis te voelen.
Dios
mei 2017 - Dios is door ons na een anonieme melding weggehaald bij een eigenaar die na meerdere waarschuwingen van de Guardia Seprona het paard van zorg en het juiste voer bleef onthouden. Dat was voor ons natuurlijk reden genoeg om hem onmiddellijk op te halen. Bekijk de video van zijn binnenkomst op de stichting:
Dolce
Kleur: kastanje
Geboren: 10/08/1994
Ras: Pura Raza Española

Dolce komt bij een dirigent vandaan die geen geld meer voor haar verzorging had. Helaas heeft Dolce doorgezakte achterbenen waardoor zij niet meer bereden kan worden. Bij ons hoeft ze niks te doen en af en toe word ze even lekker gepoetst. Ze staat samen met haar vriend Bob in de wei en geniet van een rustige "oude" dag.
Dutchie
juni 2019 - In de provincie Badajoz wordt Dutchie in beslag genoemen. Een 5-jarige hengst, mager, angstig, onzeker en onder de littekens... Bekijk via onderstaande link hoe Dutchie met Laura zijn eerste rondje loopt op het terrein
Elsa
september 2020 - Elsa komt samen met Olaf binnen naar aanleiding van een melding dat Olaf voor een kar liep. Tegen de eigenaren is proces verbaal en opgemaakt en worden vervolgd. Lees via onderstaande link hoe Elsa en Olaf door Laura worden aangetroffen.
Faith
augustus 2017 - Faith wordt door iemand zonder eten en drinken, bij 43 graden, gevonden. Lees hieronder het verhaal.
Federico
Kleur: -
Geboren: 20-04-2014
Ras: Muildier

Federico is de zoon van Lady, een merrie van de La Linea melding. Zijn vader is een ezel, dat betekend dat Federico een muildier is. Bij de geboorte had niemand nog het idee dat het een muildiertje was, totdat zijn grote oren steeds meer op begonnen te vallen. Inmiddels is Federico groot, sterk en erg eigenwijs geworden en speelt de hele dag met zijn vriendjes.
Gerrit
Kleur: Zwart
Geboren: 10/10 1990
Ras: mini shetlander

Gerrit is laat in de avond langs de snelweg uit een bestelbusje gezet. Laura werd door de Guardia Civil gebeld dat ze een ezel gevonden hadden maar het bleek een mini shetlander te zijn. Gerrit blijft hier de rest van zijn leventje heerlijk rondhobbelen.
Gucci
Gucci komt samen met nog 14 andere paarden van een grote melding uit Malaga. Gucci was vreselijk bang maar met veel liefde, tijd en aandacht is het een heel ander paard geworden. Gucci kan niet herplaatst worden omdat ze dikke hakken heeft die erg gevoelig zijn voor ontstekingen. Ze is nog erg jong dus ze heeft nog een prachtig leven voor zich bij ons.
Lady
Kleur:
Geboren:
Ras:

Lady komt van een man die geen geld meer had om zijn paarden te betalen en wilde ze naar de slacht brengen. Dit ging dit niet want het slachthuis zat vol. De 15 paarden stonden op een groot stuk land zonder eten en nauwelijks water. Lady was toen ze bij ons kwam, 8 maanden drachtig. Niemand had verwacht dat haar veulen Federico het zou overleven, aangezien ze ernstig vermagerd was.
Laurita
januari 2018 - Daar stond Laurita dan... Gedumpt tussen het glas, rotzooi en zelfs de kadaver van een hond. Bekijk via onderstaande link waar wij Laurita vonden.
Lotje
maart 2018 - Lotje is ongeveer 4 maanden oud en komt van de drugsmelding in Granada, waar we in november 2017, 82 paarden weg hebben gehaald. Meer over deze melding vindt je via onderstaande link.
Lucia
Kleur: schimmel
Geboren: 02-03-2007
Ras: Cruzado

Lucia was ingespoten met insecticiden om de vliegen op afstand te houden en zo in de zon gezet. Het gevolg was dat haar huid verbrandde en begon te ontsteken, waardoor deze begon los te laten. Door ontstekingen was zij zo goed als blind. Inmiddels gaat het heel goed met Lucia. Haar vacht groeit weer en haar zicht aan één oog is nagenoeg weer terug. In zomer draagt ze UV-deken om verbranding tegen te gaan.
Meer weergeven
JA, IK WIL EEN PAARD/EZEL  ADOPTEREN!

Dat kan! Voor een vast bedrag per maand van minimaal € 10,00 draag je bij aan de verzorging van het paardje van jouw keuze. Het enige wat je hoeft te doen is het formullier hiernaast in te vullen en het bedrag over te maken op rekeningnummer NL12 INGB 000 715 0062

t.n.v. Paard in Nood Spanje onder vermelding van

'adoptie + naam van het paardje -'

 

Vergeet u vooral niet de naam van het paard te vermelden anders kunnen wij uw adoptie NIET registreren en wordt uw overboeking als een donatie geregistreerd en ontvangt u geen adoptiecertificaat!
 

Paard in Nood Spanje  biedt opvang aan paarden in Spanje die in nood verkeren. Denk hierbij aan paarden die mishandeld zijn, gedumpt zijn in verlaten stallen, losgelaten in dorpen of langs de snelweg, uitgehongerd en voor dood achtergelaten omdat de eigenaar het onderhoud niet meer kan betalen.

Fiscaal nr.:

ANBI: 
KvK: 
Aequor: 

130567310

851745118
55511384
B 20424

851745118

934338436

97730

100194560

RSIN:

PIC: 

Crebo: 

Leerbedrijf ID:

© 2012 - 2020 - Paard in Nood Spanje

Vestigingsadres Nederland:

Jozef Israelslaan 203
1328 CJ Almere
Nederland

Rekeningnummer Nederland

IBAN: NL12 INGB 0007 1500 62

BIC: INGBNL2A

Cuenta bancaria España

IBAN:  ES04 0081 1430 3900 0105 3506

BIC: BSABESBB

  • YouTube