top of page

DE PAARDEN VAN PAARD IN NOOD SPANJE

De paarden van Paard in Nood Spanje bevinden zich op diverse locaties: de stichting zelf, net buiten Almaden de la Plata en in het natuurpark Sierra Norte de Sevilla.

Op de stichting zelf bevinden zich de hengsten, de oudere paarden die extra aandacht en zorg nodig hebben en de paarden die bij binnenkomst moeten herstellen en/of aansterken. Al deze paarden worden op diverse stukken land gehouden in elk hun eigen kudde of in hun eigen (uitloop)stal.

In het natuurpark, huurt de stichting diverse honderden hectare afgerasterd gebied af, waar de sterkere paarden, 24/7 in de vrije natuur leven in verschillende kuddes. Deze kuddes worden dagelijks gecontroleerd en indien nodig worden paarden naar de stichting gebracht.

Op deze pagina vind je een overzicht van de paarden die momenteel op afstand te adopteren zijn. Deze paarden zijn te oud, herstellende of ziek en daarom (nog) niet geschikt om herplaatst te worden.

Sinds de oprichting van Paard in Nood Spanje hebben we al van veel paarden afscheid moeten nemen. Helaas wordt hun plek meestal snel weer gevuld door nieuwe paarden die onze hulp nodig hebben, maar al deze paarden hebben nog altijd een plekje in onze hart en die van de stichting. Op de pagina In memoriam vind je een overzicht van de paarden en pony’s die op de stichting hebben gewoond en er helaas niet meer zijn.

 

Foto: een fractie van alle halsters van alle overleden paarden

halsters1.jpg
bottom of page