IN MEMORIAM

 

Op deze pagina treft u, op alfabetische volgorde, paarden en ezels aan die we door de jaren heen hebben verloren maar die we nooit zullen vergeten.  Paarden en ezels die we uit hun uitzichtloze bestaan hebben kunnen halen, maar ook paarden en ezels waarvoor hulp te laat kwam. 

Bij elk paard verwijzen we in de omschrijving als laatste nog naar een link, met een persoonlijk bericht van Laura over elk dier. Momenteel staan nog niet alle paarden erop, maar daar wordt hard aan gewerkt. 

WIJ WORDEN NOOIT VERGETEN
Awi Ushdi
Een witte Arabier die 7 jaar in de Ark van Noah heeft gestaan in Guadalest. In een kooi naast leeuwen en tijgers waar hij zijn been had gebroken. Vergroeid, maar hij had zijn eigen loop en galoppeer-methode ontwikkeld.
Na 7 jaar werd hij meegenomen door een Spanjaard naar zijn huis, boven op een berg, zonder dieren of mensen. Totdat wij in 2014 een melding kregen. Daar stond hij dan... eenzaam en alleen.
Bailey
De angst, de wantrouwen, haar spieren die verstrakten bij elke toenadering. De mens was gevaarlijk, punt. Maanden zijn we met haar bezig geweest. Geduld, liefde, aandacht en rust dat waren alles wat je nodig had. Vier en een half jaar hebben we van haar geweldige karakter mogen genieten.
Batis
31 Augustus 2019 - Batis komt samen met Titan van de 'kerkhof'-melding. Een melding waar de paarden tussen de kadavers van andere dieren stonden en waar de eigenaar niks om gaf. Lees Laura's afscheid van Batis via onderstaande link.
Blanquita
Blanquita kwam van een zigeuner die haar financieel niet meer kon onderhouden en daardoor erg ondervoed was. Lees Laura's afscheid via onderstaande link.
Bob
24 Oktober 2019 - Nadat een dirigent geen geld meer had om voor zijn paarden te zorgen, komt Bob bij de stichting terecht. Bijna 8 jaar heeft hij samen met zijn vriendin Dolce, bij de stichting doorgebracht, Lees Laura's afscheid van Bob via onderstaande link.
Bonita
Lieve kleine Bonita werd in 2013 langs de kant van de weg gevonden aan een ketting van nog geen 1.5 m. Waarschijnlijk heeft zij haar hele leven zo gestaan. Met haar vergroeide en verstijfde beentjes heeft ze nog 3 jaar kunnen genieten.
Cadans
In april 2017 kwam deze 14-jarige, broodmagere en ernstig verwaarloosde hengst bij de stichting binnen... Wat een transformatie had deze prachtige man doorgemaakt. Lees Laura's afscheid via onderstaande link...
Calinda
Calinda was in juni 2017 samen met Pepito en Shisha in El Rocio door de politie in beslag genomen. Zij werden verhuurd voor ritjes, maar toen ze van vermoeidheid door hun knieeën zakten en niet meer op konden staan, heeft de politie ingegrepen. Lees Laura's afscheid via onderstaande link...
Challenger
10 Paarden, 10 karkassen, wachtend op de dood. De slacht of hongersdood, maar er stonden al 150 paarden op de wachtlijst voor de slacht dus dat werd de hongerdood. Daar stond ook hij. Geen eten. Niets. Mede door jullie hulp hebben we hem mee kunnen nemen en ruim 4 jaar van hem kunnen genieten.
Davey
januari 2019 - Davey was van een behoorlijk hoge heuvel gevallen en lag inmiddels 2 dagen op de grond. Na een paar dagen te hebben gevochten, hebben we hem moeten laten gaan. Lees via onderstaande link Laura's afscheid.
Eclipse
december 2018 - Op notabene Laura's verjaardag wordt Eclipse, een 28-jarige volbloed Arabier hengst, liggend in zijn stal gevonden. Lees via onderstaande link, Laura's afscheid.
El Salvador
21 Jaar heeft deze knappe kerel opgesloten gestaan in een stal. Geen zon, geen gras, geen regen, geen contact met andere paarden. Laura's absolute toonbeeld van hoe vergevingsgezind paarden kunnen zijn...
Estrella
8-11-2019 - Er stond een trailer bij ons voor de poort. Twee Spaanse mannen kwamen uit de auto gestapt en haalde een paard uit de trailer. Of wij haar alsjeblieft wilden nemen want zij konden het niet meer betalen. Estrella was zwaar hoefbevangen en had de ziekte van Cushing. Zeven jaar heeft ze op de stichting gewoond.

Lees via onderstaande link Laura's afscheid van Estrella.
Freedom
Daar stond ze dan. Broodmager, met een vergroeide hoef van bijna 50 cm lang samen met 34 andere paarden en ezels bij één van de ergste horrormeldingen die we hebben gehad. Natuurlijk konden we haar daar niet laten staan. Vier en een halve jaar hebben we van haar mogen genieten.
Geisha
Geisha alleen ergens op de finca. Tijdens onze dagelijkse controle en voerbeurt kwam ze niet. Zo raar. Met de auto snel naar haar toe gereden. Daar stond ze op drie benen.
Gebroken been. Overduidelijk. De veearts kwam en we moesten haar in laten slapen. Ze wilde niet. Ze bleef vechten. Zo oneerlijk. Drie en een half jaar hebben we van jou en jij van jouw vrijheid mogen genieten. Rust zacht lieve kanjer.
Meer weergeven

Paard in Nood Spanje  biedt opvang aan paarden in Spanje die in nood verkeren. Denk hierbij aan paarden die mishandeld zijn, gedumpt zijn in verlaten stallen, losgelaten in dorpen of langs de snelweg, uitgehongerd en voor dood achtergelaten omdat de eigenaar het onderhoud niet meer kan betalen.

Fiscaal nr.:

ANBI: 
KvK: 
Aequor: 

130567310

851745118
55511384
B 20424

851745118

934338436

97730

100194560

RSIN:

PIC: 

Crebo: 

Leerbedrijf ID:

© 2012 - 2020 - Paard in Nood Spanje

Vestigingsadres Nederland:

Jozef Israelslaan 203
1328 CJ Almere
Nederland

Rekeningnummer Nederland

IBAN: NL12 INGB 0007 1500 62

BIC: INGBNL2A

Cuenta bancaria España

IBAN:  ES04 0081 1430 3900 0105 3506

BIC: BSABESBB

  • YouTube