top of page
IN MEMORIAM

 

Op deze pagina treft u, op alfabetische volgorde, paarden en ezels aan die we door de jaren heen hebben verloren maar die we nooit zullen vergeten.  Paarden en ezels die we uit hun uitzichtloze bestaan hebben kunnen halen, maar ook paarden en ezels waarvoor hulp te laat kwam. 

Bij elk paard verwijzen we in de omschrijving als laatste nog naar een link, met een persoonlijk bericht van Laura over elk dier. Momenteel staan nog niet alle paarden erop, maar daar wordt hard aan gewerkt. 

WIJ WORDEN NOOIT VERGETEN
Awi Ushdi
Awi Ushdi

Een witte Arabier die 7 jaar in de Ark van Noah heeft gestaan in Guadalest. In een kooi naast leeuwen en tijgers waar hij zijn been had gebroken. Vergroeid, maar hij had zijn eigen loop en galoppeer-methode ontwikkeld. Na 7 jaar werd hij meegenomen door een Spanjaard naar zijn huis, boven op een berg, zonder dieren of mensen. Totdat wij in 2014 een melding kregen. Daar stond hij dan... eenzaam en alleen.

press to zoom
Bailey
Bailey

De angst, de wantrouwen, haar spieren die verstrakten bij elke toenadering. De mens was gevaarlijk, punt. Maanden zijn we met haar bezig geweest. Geduld, liefde, aandacht en rust dat waren alles wat je nodig had. Vier en een half jaar hebben we van haar geweldige karakter mogen genieten.

press to zoom
Batis
Batis

31 Augustus 2019 - Batis komt samen met Titan van de 'kerkhof'-melding. Een melding waar de paarden tussen de kadavers van andere dieren stonden en waar de eigenaar niks om gaf. Lees Laura's afscheid van Batis via onderstaande link.

press to zoom
Betty
Betty

8 april 2022 - Betty werd in 2018 tussen de vuilniszakken op een industrieterrein gevonden. Door kwaadaardige tumoren in haar neus hebben we haar op 38-jarige leeftijd moeten laten gaan.

press to zoom
Blanquita
Blanquita

Blanquita kwam van een zigeuner die haar financieel niet meer kon onderhouden en daardoor erg ondervoed was. Lees Laura's afscheid via onderstaande link.

press to zoom
Bob
Bob

24 Oktober 2019 - Nadat een dirigent geen geld meer had om voor zijn paarden te zorgen, komt Bob bij de stichting terecht. Bijna 8 jaar heeft hij samen met zijn vriendin Dolce, bij de stichting doorgebracht, Lees Laura's afscheid van Bob via onderstaande link.

press to zoom
Bonita
Bonita

Lieve kleine Bonita werd in 2013 langs de kant van de weg gevonden aan een ketting van nog geen 1.5 m. Waarschijnlijk heeft zij haar hele leven zo gestaan. Met haar vergroeide en verstijfde beentjes heeft ze nog 3 jaar kunnen genieten.

press to zoom
Brisa
Brisa

21 december 2021 - In september 2021 komt Brisa bij ons binnen nadat mensen haar hadden gedumpt.. Arm meisje... Lees via onderstaande link Laura's afscheid.

press to zoom
Brownie
Brownie

Juni 2022 - Wegens nierfalen hebben we Brownie helaas moeten laten gaan. Lees via onderstaande link Laura's afscheid.

press to zoom
Cadans
Cadans

In april 2017 kwam deze 14-jarige, broodmagere en ernstig verwaarloosde hengst bij de stichting binnen... Wat een transformatie had deze prachtige man doorgemaakt. Lees Laura's afscheid via onderstaande link...

press to zoom
Calinda
Calinda

Calinda was in juni 2017 samen met Pepito en Shisha in El Rocio door de politie in beslag genomen. Zij werden verhuurd voor ritjes, maar toen ze van vermoeidheid door hun knieeën zakten en niet meer op konden staan, heeft de politie ingegrepen. Lees Laura's afscheid via onderstaande link...

press to zoom
Challenger
Challenger

10 Paarden, 10 karkassen, wachtend op de dood. De slacht of hongersdood, maar er stonden al 150 paarden op de wachtlijst voor de slacht dus dat werd de hongerdood. Daar stond ook hij. Geen eten. Niets. Mede door jullie hulp hebben we hem mee kunnen nemen en ruim 4 jaar van hem kunnen genieten.

press to zoom
Coos
Coos

januari 2023 - Coos komt in maart 2017 vanuit Valencia omdat hij Wobbler heeft en met spoed weg moet. De afgelopen maanden had Coos last van een fistel op zijn schoft die maar niet wilde genezen. Na een intensieve behandeling van maanden hebben we hem uiteindelijk moeten laten gaan.

press to zoom
Daisy
Daisy

Augustus 2022 - In februari komt Daisy na een melding vanuit Granada bij ons op de stichting met vreselijk vergroeide hoeven. Gedumpt en aan haar lot overgelaten heeft zij rondgezworven. Lees via onderstaande link Laura's afscheid.

press to zoom
Davey
Davey

januari 2019 - Davey was van een behoorlijk hoge heuvel gevallen en lag inmiddels 2 dagen op de grond. Na een paar dagen te hebben gevochten, hebben we hem moeten laten gaan. Lees via onderstaande link Laura's afscheid.

press to zoom
bottom of page