IN MEMORIAM

 

Op deze pagina treft u, op alfabetische volgorde, paarden en ezels aan die we door de jaren heen hebben verloren maar die we nooit zullen vergeten.  Paarden en ezels die we uit hun uitzichtloze bestaan hebben kunnen halen, maar ook paarden en ezels waarvoor hulp te laat kwam. 

Bij elk paard verwijzen we in de omschrijving als laatste nog naar een link, met een persoonlijk bericht van Laura over elk dier. Momenteel staan nog niet alle paarden erop, maar daar wordt hard aan gewerkt. 

WIJ WORDEN NOOIT VERGETEN
Awi Ushdi
Awi Ushdi

Een witte Arabier die 7 jaar in de Ark van Noah heeft gestaan in Guadalest. In een kooi naast leeuwen en tijgers waar hij zijn been had gebroken. Vergroeid, maar hij had zijn eigen loop en galoppeer-methode ontwikkeld. Na 7 jaar werd hij meegenomen door een Spanjaard naar zijn huis, boven op een berg, zonder dieren of mensen. Totdat wij in 2014 een melding kregen. Daar stond hij dan... eenzaam en alleen.

press to zoom
Bailey
Bailey

De angst, de wantrouwen, haar spieren die verstrakten bij elke toenadering. De mens was gevaarlijk, punt. Maanden zijn we met haar bezig geweest. Geduld, liefde, aandacht en rust dat waren alles wat je nodig had. Vier en een half jaar hebben we van haar geweldige karakter mogen genieten.

press to zoom
Batis
Batis

31 Augustus 2019 - Batis komt samen met Titan van de 'kerkhof'-melding. Een melding waar de paarden tussen de kadavers van andere dieren stonden en waar de eigenaar niks om gaf. Lees Laura's afscheid van Batis via onderstaande link.

press to zoom
Blanquita
Blanquita

Blanquita kwam van een zigeuner die haar financieel niet meer kon onderhouden en daardoor erg ondervoed was. Lees Laura's afscheid via onderstaande link.

press to zoom
Bob
Bob

24 Oktober 2019 - Nadat een dirigent geen geld meer had om voor zijn paarden te zorgen, komt Bob bij de stichting terecht. Bijna 8 jaar heeft hij samen met zijn vriendin Dolce, bij de stichting doorgebracht, Lees Laura's afscheid van Bob via onderstaande link.

press to zoom
Bonita
Bonita

Lieve kleine Bonita werd in 2013 langs de kant van de weg gevonden aan een ketting van nog geen 1.5 m. Waarschijnlijk heeft zij haar hele leven zo gestaan. Met haar vergroeide en verstijfde beentjes heeft ze nog 3 jaar kunnen genieten.

press to zoom
Cadans
Cadans

In april 2017 kwam deze 14-jarige, broodmagere en ernstig verwaarloosde hengst bij de stichting binnen... Wat een transformatie had deze prachtige man doorgemaakt. Lees Laura's afscheid via onderstaande link...

press to zoom
Calinda
Calinda

Calinda was in juni 2017 samen met Pepito en Shisha in El Rocio door de politie in beslag genomen. Zij werden verhuurd voor ritjes, maar toen ze van vermoeidheid door hun knieeën zakten en niet meer op konden staan, heeft de politie ingegrepen. Lees Laura's afscheid via onderstaande link...

press to zoom
Challenger
Challenger

10 Paarden, 10 karkassen, wachtend op de dood. De slacht of hongersdood, maar er stonden al 150 paarden op de wachtlijst voor de slacht dus dat werd de hongerdood. Daar stond ook hij. Geen eten. Niets. Mede door jullie hulp hebben we hem mee kunnen nemen en ruim 4 jaar van hem kunnen genieten.

press to zoom
Davey
Davey

januari 2019 - Davey was van een behoorlijk hoge heuvel gevallen en lag inmiddels 2 dagen op de grond. Na een paar dagen te hebben gevochten, hebben we hem moeten laten gaan. Lees via onderstaande link Laura's afscheid.

press to zoom
Dolce
Dolce

9 juli 2021 - Dolce kwam bij een dirigent vandaan die geen geld meer voor haar verzorging had. Dolce doorgezakte achterbenen waardoor zij niet meer bereden kon worden. Bij ons hoefde ze niets te doen en stond ze altijd samen met haar vriend Bob te genieten van haar "oude" dag. Lees via onderstaand link Laura's afscheid

press to zoom
Eclipse
Eclipse

december 2018 - Op notabene Laura's verjaardag wordt Eclipse, een 28-jarige volbloed Arabier hengst, liggend in zijn stal gevonden. Lees via onderstaande link, Laura's afscheid.

press to zoom
Elsa
Elsa

November 2020 - Elsa komt samen met Olaf binnen naar aanleiding van een melding dat ze voor een kar liep. Tegen de eigenaren is proces verbaal en opgemaakt en worden vervolgd. Helaas had Elsa zoveel last van haar misvormde benen, dat we haar hebben moeten laten gaan. Lees via onderstaande link Elsa's verhaal en Laura's afscheid.

press to zoom
El Salvador
El Salvador

21 Jaar heeft deze knappe kerel opgesloten gestaan in een stal. Geen zon, geen gras, geen regen, geen contact met andere paarden. Laura's absolute toonbeeld van hoe vergevingsgezind paarden kunnen zijn...

press to zoom
Estrella
Estrella

8-11-2019 - Er stond een trailer bij ons voor de poort. Twee Spaanse mannen kwamen uit de auto gestapt en haalde een paard uit de trailer. Of wij haar alsjeblieft wilden nemen want zij konden het niet meer betalen. Estrella was zwaar hoefbevangen en had de ziekte van Cushing. Zeven jaar heeft ze op de stichting gewoond. Lees via onderstaande link Laura's afscheid van Estrella.

press to zoom