top of page

Wij vinden het belangrijk om altijd open kaart met u te spelen, ons zelf te zijn,

ons te ontwikkelen en te vernieuwen.

JAARVERSLAG &
ANBI FORMULIER

Bekijk ons meest recente financiële jaarverslag.

BELEIDSPLAN

Bekijk ons meest

recente beleidsplan

WAT WIJ DOEN

Juni 2012 - Een groep van 15 verwaarloosde paarden. Uitgehongerd. Uitgeput. Zuchtend in de hitte van de hete zon. Een merrie ligt uitgemergeld op de grond, omringd door hongerige veulens. Een lege blik in de ogen. Het gezoem van vliegen. Totale verwaarlozing. De merrie is op. Ze kan niet meer. Met het hoofd van de merrie in haar handen ziet Laura machteloos en vol verdriet toe, hoe het dier haar ogen sluit en sterft. 
Werkeloos toezien hoe dit kan gebeuren en nog steeds gebeurt is voor Laura geen optie. Ze belooft de merrie dat ze al haar soortgenoten die in erbarmelijke omstandigheden moeten leven, waar mogelijk te zullen helpen. We schrijven 15 juni 2012: Stichting Paard in Nood Spanje is geboren.

 

Paard in Nood Spanje  biedt opvang aan paarden in Spanje die in nood verkeren. Denk hierbij aan paarden die mishandeld zijn, gedumpt zijn in verlaten stallen, losgelaten in dorpen of langs de snelweg, uitgehongerd en voor dood achtergelaten omdat de eigenaar het onderhoud niet meer kan betalen. Vaak verkeren deze paarden in verschrikkelijke conditie op het moment dat wij er voor de eerste keer mee in aanraking komen.

Vanaf het moment dat er een melding binnen komt, begint bij de stichting het geregel met alle officiële instanties om de paarden op te kunnen vangen. Denk hierbij aan de toestemming van diverse autoriteiten, de diverse vergunningen om een paard van locatie tot locatie te mogen vervoeren, de veearts om de algehele gezondheid te controleren, controle of de paarden geregistreerd staan (chip en paspoort) en het vervoer zelf naar de stichting.

Afhankelijk van hoe 'snel' de instanties alle handtekeningen onder de benodigde papieren zetten, kunnen de paarden naar onze locatie vervoerd worden. Soms duurt dat een week, soms kan dat ook maanden duren...

Naast alle papierwerk en bureaucratische rompslomp, wordt er natuurlijk ook gekeken hoeveel de hele reddingsoperatie gaat kosten. Is het haalbaar, kunnen de paarden gered worden? Gelukkig hebben we tot op heden nog geen enkel paard hoeven laten staan, dankzij de financiële steun van onze donateurs, vrijwilligers, sponsors, stagiares etc. Zonder deze mensen houdt de stichting op te bestaan...

Via onderstaande filmpjes zie je wat wij doen als stichting en welke resultaten wij o.a. tot op heden hebben behaald.
Meer filmpjes vind je op onze Facebook-pagina en YouTube-kanaal.

Horrormelding
Vervolg horrormelding
Aankomst Lucia
Aankomst Mama Ezel en Zorro
La Linea melding
Paard en veulens gedumpt in de bergen
bottom of page