top of page

STAGE IN SPANJE

Naast donateurs en vrijwilligers, kan Paard in Nood Spanje ook niet zonder stagiaires; gezonde, vrolijke meiden en jongens die van aanpakken houden. Het hele jaar door hebben wij plek voor meerdere meiden en jongens die voor hun studie een (buitenlandse) stage dienen te doorlopen. Paard in Nood Spanje is een erkend Aequor leerbedrijf voor de opleidingen Paardenhouderij en Dierenverzorging tot niveau 4 en de opleidingen Paardenmanagement en Paraveterinair niveau 1. Volg jij dus één van deze opleidingen dan ben je van harte welkom!

WAT KAN JE VERWACHTEN

Omdat we als stichting voornamelijk paarden en ezels opvangen, zal je heel veel leren over deze dieren. Het assisteren van de veearts, wonden verschonen, het meehelpen revalideren van gewonde paarden, speciale voerschema's maken en het omgaan met getraumatiseerde paarden. Het is niet alleen stallen en paddocks uitmesten, het is echt werken èn samenwerken om de paarden, de veulens, de ezels en de pony's zo goed mogelijk te verzorgen. Bij ons gaan de paarden voor. Zeven dagen in de week, dag en nacht. Is er een paard ziek en moet er 's nachts gewaakt worden? Dan gaan we er allemaal voor en draaien we shifts zodat we het paard geen moment uit het oog verliezen. Hebben we de honden al genoemd? Die hebben we ook. Net als de katten, die ook allemaal verzorgd moeten worden.


Elk paard heeft naast zijn dagelijkse behoefte aan voedsel en drinken ook speciale aandacht nodig. Gedurende je stage krijg je daarom één of meerdere paarden, een hond en/of kat toegewezen waar je verantwoordelijk voor bent en mee aan de slag gaat. Denk aan wandelen, poetsen, revalidatie, maar ook het controleren op wondjes, het verzorgen daarvan en aandacht geven…. heel veel aandacht.


 

Wij willen dat je aan het eind van je stage echt iets hebt geleerd. Niet alleen over de dieren, maar ook over jezelf.
 Samen vormen wij één grote hechte familie waar je ook deel van uit maakt.

VOOR WIE

Vanwege de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die we van je vragen, hebben we een minimum leeftijdsgrens van 18 jaar ingesteld. Naast het werk met de paarden, koken jullie namelijk zelf, wassen jullie je eigen kleding en houden jullie het huis waar jullie inwonen 

schoon. Samenwerken is hierbij het toverwoord.

Het meehelpen op de stichting brengt ook helaas wat verdriet met zich mee en dat kan geestelijk zwaar zijn. Uiteraard zijn we er voor elkaar en vangen we je op als je het even niet meer ziet zitten en een knuffel nodig hebt.


Heb je lichamelijke beperkingen of neem je bepaalde medicijnen, laat het ons dan bij je aanmelding weten zodat we niet voor verrassingen komen te staan! Het redden van paarden vraagt zowel lichamelijk als geestelijk een hoop energie van iedereen en het zou onverantwoord zijn als we niet op de hoogte zijn van jouw eventuele aandoening.

ENTHOUSIAST?

Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt en ben je er klaar voor om je mouwen op te stropen en de paarden te komen helpen? Vul dan onderstaande formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons!

Bericht ontvangen!

bottom of page