top of page

Vrijwilligerswerk in Spanje

Vrijwilligers op locatie bij Paard in Nood Spanje kunnen we het hele jaar door gebruiken. Als vrijwilliger ben je minimaal twee weken beschikbaar en kom je ons vrijwillig en onbetaald helpen met de paarden, ezels, honden en katten. Tegen een vergoeding verblijf je in het dorpshuis wat je met overige vrijwilligers deelt. Wil je een transfer van en naar het vliegveld, dan komen deze kosten er extra bij. 

VOOR WIE

Aangezien het inwerken een aantal dagen vergt, houden we vast aan een minimale periode van twee weken. Vanwege de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die we vragen, hebben we een minimum leeftijdsgrens van 18 jaar ingesteld. Naast het werk met de paarden, koken jullie zelf, wassen jullie je eigen kleding en houden jullie het huis schoon. Samenwerken is hierbij het toverwoord. Het meehelpen op de stichting brengt ook helaas wat verdriet met zich mee en dat kan ook geestelijk zwaar zijn. Uiteraard zijn we er voor elkaar en vangen we je op als je het even niet meer ziet zitten en een knuffel nodig hebt.

Heb je lichamelijke beperkingen of neem je bepaalde medicijnen, laat het ons dan bij je aanmelding weten, zodat we niet voor verrassingen komen te staan! Het redden van paarden vraagt zowel lichamelijk als geestelijk een hoop energie van iedereen en het zou onverantwoord zijn als we niet op de hoogte zijn van jouw eventuele aandoening.

Aangezien je dagelijks met dieren werkt, is een tetanus vaccinatie overigens zeer aan te bevelen.

WAT KAN JE VERWACHTEN

Omdat we als stichting voornamelijk paarden en ezels opvangen, zal je niet alleen stallen en paddocks uitmesten, maar ook helpen met de verzorging van de paarden, de veulens, de ezels en de pony's. Denk hierbij aan het controleren van de paarden in het natuurpak, voeren, watertonnen vullen, de paarden een heerlijke poetsbeurt geven of een stukje met ze wandelen… 

Heb je al een lieveling die je tijdens je verblijf graag zou willen verzorgen? Laat het ons dan weten en misschien is hij/zij dan wel jouw verzorgpaard / -pony! Wij willen dat je aan het eind van je verblijf hier met een voldaan gevoel naar huis gaat en wat hebt meegekregen. Niet alleen over de dieren, maar ook over onze manier van werken en misschien ook wel iets over jezelf. Samen vormen wij één grote hechte familie waar je ook deel van uit kunt maken.

AANMELDEN ALS VRIJWILLIGER IN SPANJE?

Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt en ben je er klaar voor om je mouwen op te stropen en de paarden te komen helpen? Vul dan de formulier in en je ontvangt z.s.m. een reactie van ons!

Bericht ontvangen!

bottom of page