top of page

VRIJWILLIGERSWERK

Iedereen, jong en oud, die een leuk idee heeft en daarmee de stichting onder de aandacht wil brengen is van harte welkom om mee te doen. Niet alleen particulieren kunnen dit doen, maar ook bedrijven zien we graag meedoen! 

COMMERCIËLE ORGANISATIES

Helaas is in het verleden een aantal keren gebleken dat bedrijven puur op de naam van onze stichting willen meeliften om zo meer bekendheid te krijgen. Het beloofde bedrag is uiteindelijk nooit uitgekeerd. Uiteraard kunnen we dit niet goedkeuren en hebben wij uit noodzaak voorwaarden opgesteld voor bedrijven die een actie voor de stichting willen organiseren:

Voorwaarden acties commerciële organisaties

NIET ALLEEN FINANCIËLE HULP IS WELKOM

Niet alleen financiële hulp is van harte welkom, maar ook kennis op bepaalde vakgebieden of inzet tijdens inzamelacties of evenementen en actiedagen zijn welkom! Wij zijn nog steeds op zoek naar mensen met kennis op het gebied van o.a.

- sponsorwerving in Nederland, België en/of Engeland

- de Spaanse taal in woord en geschrift

- evenementen organiseren

Maar ook mensen die tijdens actiedagen en evenementen voor de stichting willen meehelpen met het organiseren, het opbouwen en afbreken, voorlichting geven, met collectebussen willen rond gaan, lootjes willen verkopen etc. 

INZAMELING PRODUKTEN EN GOEDEREN

Naast het inzamelen van geld is ook het inzamelen van produkten en goederen van harte welkom. Denk hierbij aan Sudocrème, Betadine, steriele gaasjes, anti-klit etc. etc. De complete lijst met artikelen die altijd welkom zijn kan je hier bekijken en downloaden: Wensenlijst Paard in Nood Spanje
 

Spullen die bij de stichting in Spanje aankomen worden op bruikbaarheid gesorteerd. Spullen waar de stichting echt een overschot aan heeft, worden door een opkoper opgekocht. De opbrengst hiervan gaat uiteraard ook naar de paarden! 
Spullen met emotionele waarde worden uiteraard niet verkocht! Let wel dat je dit heel duidelijk aangeeft bij / op het gedoneerde artikel!

ACTIE AANMELDEN

Heb je meteen inspiratie gekregen en schiet je iets te binnen wat je zou willen doen? Meld je actie dan hieronder aan en wie weet kunnen en we je helpen door extra aandacht voor jouw actie te besteden op onze Facebook-pagina.

Bericht ontvangen!

WAT KAN JE DOEN

Betrek een school bij jou in de buurt
Gaan je kinderen naar de basisschool of heb je er goede contacten? Vraag of je een presentatie mag houden en organiseer een leuke actie met de klas! 

Organiseer een diner
Kook je graag? Organiseer een dineravond voor vrienden en/of familie en vraag een vergoeding voor je kookkunsten. Hou je van een uitdaging? Neem contact op met een restaurant bij jou in de buurt en vraag of je op een avond dat zij niet geopend zijn, de stoelen in het restaurant voor een bepaald bedrag mag verkopen.

Organiseer een spinningmarathon
Neem contact op met een sportschool en vraag of je de spinningfietsen mag 'verhuren' voor Paard in Nood Spanje. Wedden dat je direct veel sponsorgeld verzamelt hebt?

 

OVERIGE TIPS

  1. Wees actief op Social Media. Nodig je Facebook-vrienden uit je te sponsoren. Plaats berichten op Twitter. Gebruik Social Media om je vrienden op de hoogte te houden van je voorbereidingen. Mensen vinden het leuk wanneer je je belevenissen tijdens de voorbereidingen met hen deelt. 

  2. Vertel je persoonlijke verhaal aan mensen die je kent en dat met een relatief kleine inspanning, er veel kan worden bereikt. 

  3. Heb je lang haar, een snor of een baard? Laat mensen geld bieden om dit af te knippen of af te scheren.

  4. Organiseer een schuurverkoop! Je hebt vast nog oude spullen liggen die iemand anders nog goed kan gebruiken. 

  5. Ben je aangesloten bij een kerkelijke gemeente? Vraag of de wekelijkse collecte in het teken mag staan van jouw prestatie.

  6. Betrek de regionale pers. Ze vinden het altijd interessant om mensen die  uitdagingen aangaan, te volgen. Vraag of zij in het bewuste artikel ook een oproep tot sponsoring willen doen.
     

VRIJWILLIGER IN SPANJE

Wil je graag in Spanje als vrijwilliger op de stichting meehelpen? Ook dat kan. Op de pagina Vrijwilliger in Spanje lees je hier meer over.

bottom of page